Duurzaamheid staat bij IT4Sale hoog in het vaandel. Wij proberen om zoveel mogelijk producten en onderdelen te refurbishen en zo te hergebruiken. Op deze manier krijgen ‘afgeschreven’ producten nog een tweede leven. Echter kunnen niet alle producten en onderdelen nog hergebruikt worden. Deze producten en onderdelen worden door IT4Sale netjes en goed gescheiden verzameld zodat deze gerecycled kunnen worden.

Hoe werkt recycling bij IT4Sale?

Recycling is het opnieuw gebruiken van materialen. Met recyclen voorkomt u dat er nieuwe onderdelen geproduceerd moeten worden en zo worden onder andere grondstoffen gespaard en komt er minder uitstoot van broeikasgassen vrij.

Recycling is niet hetzelfde als het hergebruiken van producten. Bij IT4Sale scheiden en sorteren we alle onderdelen in hiervoor bestemde containers. Zo worden onderdelen als kabels, printplaten en harde schijven gescheiden in diverse bakken en afgevoerd naar een gecertificeerd bedrijf. Dit bedrijf verwerkt deze producten verder zodat deze uiteindelijk weer aangeboden kunnen worden als grondstoffen voor nieuwe producten.