IT Asset Disposition

Gepubliceerd: 21 december 2018

Veel bedrijven weten niet wat ze moeten doen met hun oude / gedateerde IT apparatuur als deze vervangen worden door nieuwe. IT4Sale kan hierbij de oplossing bieden door middel van IT Asset Disposition.
IT Asset Disposition, ook wel ITAD genoemd, is het verwerken van gebruikte IT apparatuur. Voor deze dienst kunnen bedrijven terecht bij IT4Sale. IT Asset Disposition is niet zomaar een dienst, maar een totaalplaatje waarmee we van A tot Z op een veilige en milieubewuste wijze bedrijven van hun gebruikte IT apparatuur afhelpen. Er zijn verschillende stappen nodig om de hardware te verwerken, wij vertellen u er graag meer over.

Stap 1: Inzamelen van gebruikte IT apparatuur
Als eerste stap inventariseren wij de gebruikte IT apparatuur waar u vanaf wilt alvorens wij deze gaan verzamelen. Wanneer bedrijven dit wensen, halen wij gebruikte IT apparatuur rechtstreeks bij hen op. Op locatie kunnen we vervolgens de data wipen of data vernietigen van de hardware die we ophalen. Dit gebeurt uiteraard volgens de Europese/wereldwijde richtlijnen die hiervoor gelden.
Daarna zullen we alle gebruikte IT apparatuur netjes vervoeren naar ons magazijn waar we verder gaan met het verwerken ervan.

Stap 2: Strippen van de IT apparatuur
Eenmaal in ons magazijn wordt er een rapportage gemaakt door onze medewerkers van de ontvangen apparatuur. Zij zullen dan ook bekijken wat de waarde is van de producten die binnen gekomen zijn.

De producten die niet herbruikbaar zijn worden, voor ze verwerkt worden, eerst uit elkaar gehaald en per materiaal gesorteerd. De gesorteerde materialen voeren wij vervolgens af naar gespecialiseerde bedrijven die deze materialen duurzaam kunnen verwerken.

Stap 3: Testfase en reparatie
Om het maximale rendement uit de goederenstroom te halen, hebben wij bij IT4Sale onze eigen reparatie-afdeling. Onze engineers hebben jarenlange ervaring in het repareren van ICT apparatuur en kunnen op componentenniveau boarden repareren. Wanneer een product kan worden hergebruikt, wordt het door onze technici uitgebreid getest. Vervolgens wordt alle data gewiped met een gecertificeerde software genaamd Blancco of Certus.
De opgeknapte producten worden vervolgens via diverse kanalen wereldwijd aangeboden en verkocht.

Stap 4: Goed voor het milieu en uw portemonnee
Als de afgeschreven ICT apparatuur waarde heeft, kunt u er voor kiezen om deze uit te laten betalen zodat u de waarde opnieuw kan investeren. Wat u ook kunt doen, is het bedrag doneren aan een goed doel naar keuze. Laat in dit geval aan ons weten welk doel en wij regelen de rest.
IT4Sale gaat helemaal voor een circulaire economie, samen met onze mensen, partners en klanten proberen we de wereld een stukje beter te maken.

Wat IT4Sale voor u kan betekenen met betrekking tot ITAD
Gaat uw bedrijf binnenkort vernieuwen op het gebied van IT apparatuur? Of heeft uw bedrijf misschien nog wel heel wat verouderde apparatuur staan en heeft u geen idee wat u hiermee moet doen en/of dit nog waarde heeft? Neem dan vrijblijvend contact op met IT4Sale! Wij helpen u graag bij de ITAD van uw oude IT apparatuur en zorgen ervoor dat dit verantwoordelijk wordt hergebruikt of afgevoerd.

Bekijk alle nieuwsberichten

2024 IT4Sale | Algemene voorwaarden | Privacy policy | WordPress website door Altyd Internetdiensten