IT4Sale zet Circulaire ICT in voor het goede doel

Gepubliceerd: 6 mei 2020

IT4Sale werkt volgens een circulair ICT systeem om het hergebruik van technische materialen goed te beheren en te optimaliseren. Hiermee volgt IT4Sale haar missie, namelijk het creëren van een duurzame leefomgeving. Een voorbeeld van deze circulaire werkwijze is het refurbishen van hardware. In april hebben we dit ingezet voor het goede doel.

Zolang de scholen dicht zijn, zijn scholieren aangewezen op online thuisonderwijs. Helaas heeft niet elke scholier een laptop tot zijn beschikking. Daarom wilde IT4Sale haar steentje bijdragen door zoveel mogelijk laptops beschikbaar te stellen, zodat scholieren thuis lessen kunnen volgen.

Wij hebben een oproep gedaan aan bedrijven om oude laptops en hardware te doneren. De oude laptops konden wij opnieuw gebruiksklaar maken (refurbishen) en van de opbrengst van de gebruikte hardware konden wij weer laptops kopen. En er werd gehoor gegeven aan deze oproep! Mede dankzij een donatie van Optimo Groep in Amersfoort hebben we 11 laptops aan kunnen bieden aan het Praktijk College in Brielle.

Docent Milo Aarnoutse nam de laptops in ontvangst en verteld: “Bij ons heeft 1 op de 4 leerlingen geen computer, onvoorstelbaar hè?” Hij is dan ook heel blij dat leerlingen met de laptops aan de slag kunnen, zodat ze online lessen kunnen volgen zolang het nodig is.

 

Veiligheid

Refurbished producten worden gecontroleerd, gereinigd, gerenoveerd en opnieuw verkoopklaar gemaakt. Wij hechten veel waarde aan de veiligheid van bedrijfsgegevens. Daarom verwijderen we altijd de informatie op ingeleverde data dragers professioneel en gecertificeerd. Lees meer over datawiping.

Bekijk alle nieuwsberichten

2024 IT4Sale | Algemene voorwaarden | Privacy policy | WordPress website door Altyd Internetdiensten